Balzsamecetes pácban érlelt kacsamell rizottó

Kacsamell rizottó
Hozzávalók:

  • 30 dkg kacsamell (pecsenye)
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek méz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 bögre rizottó rizs (2 dl-es bögre)
  • 2 dl fehérbor
  • 1 kis db zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 dl alaplé (szükség szerint)
  • 3 dkg gomba (szeletelt)

Elkészítés:

Előző este a kacsamelleket felkockázzuk, és a szójaszószos, balzsamecetes pácban állni hagyjuk.
Másnap a rizst forró kacsazsíron a reszelt zellerrel és fokhagymával együtt addig kevergetjük, amíg üveges nem lesz.
Utána felöntjük egy kis fehérborral, és fokozatosan hozzáadunk zöldség/hús alaplevet, ahogy magába szívja.
Közben elkezdjük a húst lepirítani szintén kacsazsíron.
Lefedjük, puhulni hagyjuk.
Amikor már puha, adunk hozzá egy kis gombát, majd 1-2 ek mézet, és kicsit karamellizáljuk, majd felöntjük egy kis tejszínnel, és összeforraljuk.
Hozzákeverjük a majdnem kész rizshez, és tovább főzzük a rizottót.