Balzsamecetes pácban érlelt kacsamell rizottó
Hozzávalók:
- 30 dkg kacsamell (pecsenye)
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek méz
- 2 dl főzőtejszín
- 1 bögre rizottó rizs (2 dl-es bögre)
- 2 dl fehérbor
- 1 kis db zeller
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek kacsazsír
- 1 dl alaplé (szükség szerint)
- 3 dkg gomba (szeletelt)
Elkészítés:
Előző este a kacsamelleket felkockázzuk, és a szójaszószos, balzsamecetes pácban állni hagyjuk.
Másnap a rizst forró kacsazsíron a reszelt zellerrel és fokhagymával együtt addig kevergetjük, amíg üveges nem lesz.
Utána felöntjük egy kis fehérborral, és fokozatosan hozzáadunk zöldség/hús alaplevet, ahogy magába szívja.
Közben elkezdjük a húst lepirítani szintén kacsazsíron.
Lefedjük, puhulni hagyjuk.
Amikor már puha, adunk hozzá egy kis gombát, majd 1-2 ek mézet, és kicsit karamellizáljuk, majd felöntjük egy kis tejszínnel, és összeforraljuk.
Hozzákeverjük a majdnem kész rizshez, és tovább főzzük a rizottót.